Je bekijkt nu Pay it forward

Pay it forward

  • Bericht auteur:
  • Bericht gepubliceerd op:18/02/2020
  • Berichtcategorie:Nieuws

Pay it forward is een initiatief dat is ontstaan in Amerika. Het idee is dat mensen die iets kunnen missen alvast vooruit betalen voor iemand anders die zich het niet kan veroorloven. Of gewoon even hulp nodig heeft. Op die manier hangt er altijd een prikbord met aanbod, en kunnen mensen die het zich wellicht niet kunnen veroorloven ook genieten in de Theetuin.

Het idee is dat iedereen op deze manier 3 mensen helpt, en die mensen ieder ook weer drie mensen helpen. Op die manier wordt het snel een mooiere wereld. Als iedereen een klein beetje helpt (dat wat hij/zij kan missen), helpen we elkaar met zijn allen enorm veel. Lees meer over dit initiatief: www.payitforwardfoundation.org

We starten zelf met 4 bonnetjes en klanten kunnen vanaf Zondag 3 mei op deze manier ook hun bijdrage leveren. Wil jij nu alvast meehelpen aan een mooi vol prikbord, stuur ons dan een berichtje, dan krijg je een tikkie voor iets van de menukaart van jouw keuze. Als we dan op 3 mei open gaan kan er direct gebruik van gemaakt worden. Zowel doneren als gebruik van maken gebeurt volledig anoniem.

Sterker nog, omdat het concept hier nog niet zo bekend is dus een drempel kan vormen (en dat willen we juist niet), wisselen we door jullie opgehangen bonnetjes om voor waardebonnen en laten deze door de welzijnswerker van de Gemeente Landerd uitdelen aan hen die het goed kunnen gebruiken. Op die manier is er geen enkele drempel meer om lekker te komen genieten bij ons in de Theetuin.

Hoeft niet, kan wel. Laten we er samen een mooiere wereld van maken.