Dominique

De Theetuin is gesitueerd in de voortuin van Dominique van der Heijden en Bas Griffioen. We hebben altijd in Schaijk gewoond en zijn in 2017 met onze kinderen Senna en Finn naar dit paradijsje verhuisd. Zo’n boomgaard hebben we altijd gewild: het is hier zó mooi dat we dat graag met jullie willen delen. Dominique is jullie gastvrouw en indien nodig springt de rest even bij.

We hebben van die ‘deftige bruine ANWB’ routeborden, die er heel mooi uit zien; daar staat niet op dat de Theetuin alleen op zondag is geopend. De rest van de week zijn we veelal druk met het ontvangen van fietsclubs, groepen en bedrijven: Op afspraak kunnen we dan speciaal voor die groep open (in de Studio).

De insteek is voor ons meer het delen van de natuur en de gezelligheid dan dat het een heel commerciële onderneming gaat worden. De opzet van ‘de Theetuin’ is hierop ingesteld: het kan zijn dat we af en toe even je geduld op de proef stellen. De workshop Studio biedt samen met de grote groene tuin een prachtig startpunt voor een geweldige team sessie.Geschiedenis

Dit stukje wereld heet al heel lang Den Schaykschen Hoek. Onderstaande kaart stamt uit 1831 en ook toen was dit perceel al bekend. Voor ons werd het bewoond door Erik en Elly uit Heesch. Daarvoor door Ton van Boekel en zijn gezin. Jan van Alphen woonde er daarvoor en daar weer voor de familie van Oort waaruit de Dorstige Raven zijn ontstaan. Hij nam de boerderij over van zijn vader. In de 19e eeuw komen namen voor als van Heesch, Wilbers en Strijbos. (Met dank aan Henk Gruitrooij van Heemkunde Schaijk-Reek voor de informatie)De Boerderij zoals deze er nu staat komt uit 1924, bijna 100 jaar oud dus. In 1995 is deze gesplitst en omgebouwd naar twee woonhuizen. Sinds 2017 wonen wij in het linker deel en bevindt de Theetuin zich in de fruitboomgaard naast het huis. De Theetuin is te bereiken via het grindpad dat links naast het huis ligt. De basis is gelegd door de vorige bewoners: die hebben het prachtig aangelegd. Wij hebben het afgemaakt en ingericht als gezellige kleine Theetuin waar Dominique jullie graag ontvangt.


Verder lezen:
Over ons
Contact en route
De Maashorst
In de omgeving
Beestenboel